Om Himalayasalt

Saltkrystall ble dannet i forbindelse med fjellformasjoner i perm- og triasperioden for millioner av år siden. I århundrer har det vært kjent at dette saltet har en gunstig effekt på menneskers helse. Saltterapi i naturlige eller konstruerte saltgrotter og ulike saltbehandlinger forekommer i mange europeiske land.

Saltkrystall forekommer i de sentraleuropeiske fjellmassivene og utvinnes i saltgruver (Romania, Polen og Tyskland). Store saltkrystallgruver finnes også i Himalaya. Vi forhandler ulike helseprodukter av det terapeutiske salet.

 

Saltkrystall lamper og lykter

Bedre helse og behagelig lys samtidig! Vårt humør og vår helse avhenger mye av kvaliteten på luften vi puster inn. Luften består av positivt og negativt ladede ioner. De fleste av våre vanlige elektriske apparater hjemme og på jobben, gir forstyrrelser i den naturlige balansen som er så viktig for vårt velvære. Apparater som f.eks. datamaskiner, tv, ventilatorer og ulike elektriske apparater – avgir positive ioner. Dette forekommer også f.eks. ved røyking. Vitenskapelige studier viser at tilstedeværelsen av negative ioner er viktig for helsen vår. For at mennesker, dyr og planter skal oppleve miljøet som behagelig, må det være rundt 1500 negative ioner per kubikkmeter. Tester har vist at antall negative ioner synker til ca. 200 per kubikkmeter etter noen timer i lukket rom.

Den franske fysikeren J. Bricard oppdaget forholdet mellom luftens elektroniske tilstand og dens forurensing så tidlig på på 50-tallet. Bricards fysiske lov er enkel.: Lav konsentrasjon av negative ioner i luften = forurensning. Høye konsentrasjoner av negative ioner = frisk luft. Det har vært gjennomført omfattende forskningsprosjekter om negative ioners gunstige effekt på helsen.

Lamper og lykter av saltkrystaller er utmerkede kilder til negative ioner. Ved å ha en saltlampe tent, vil dette føre til at inneklimaet forbedres. Saltkrystallet i lampen begynner på grunn av varmen fra lyspæren å ta til seg fuktighet fra rommet. Lampen avgir nå negative ioner som forbedrer luftkvaliteten. Det har vist seg at saltkrystall lampen har god innvirkning på luftveiene og det «lokale saltgruvemiljøet» som skapes, kan til og med ha en positiv innvirkning på allergikere.

 

Våre saltkrystallamper er alle sammen unike i form, størrelse og fargespekter. Lampene lages for hånd og blir utstyrt med elektrisk belysning (15-25 W). Fargene i lampene er lyse og går i orange, aprikos, rød, gul og hvit. De er meget dekorative i hjemmet og kan f.eks. også brukes som nattlys i barnerom. Lampenes myke pastellfarger gir et glød som fra et åpent bål og virker harmonisk også på menneskers indre balanse. Lampene leveres i ulike størrelser.

 

Lamper og lysestaker av saltkrystaller har gjennom ionisering av luften evne til å:

 

  • Regulere luftfuktigheten i rommet
  • Nøytralisere tobakksrøyk og annen lukt
  • Rense luften for støvpartikler
  • Rense luften for bakterier, pollen, dyrelukt etc.

På disse sidene kan du lese mer om produktene vår, og bestille – enten til deg selv eller til noen du vil gi en ekstra overraskelse!

Du kan også lese mer på sidene til våre leverandører:

www.saltbutiken.se

www.clean-water.com

www.saltz.tv

 

Vi samarbeider også med Matgaven.no :

www.matgaven.no